HYVÄT, PAHAT JA RUMAT


09.05.06



Yllättävää kyllä, kun googlettaa "huonot sivut" saa lukea aiheesta pelkkää asiaa. Jos nyt sitten on käynytkin niin että huonot sivut ovatkin hyvät, niin huomaamme ettei jyvien erottelu akanoista olekaan järin helppoa, tai että google on huono koska ei osaa lukea ajatuksia.

Jotta asia olisi mahdollisimman solmussa ja sekaisin, löysin paljon hyviä ja huonoja sivuja mutten ainuttakaan todella onnetonta tai elämää suurempaa keksintöä. Tämä soppa onkin siis puuroa.


Verottaja on ystävämme aina ja iankaikkisesti. Onneton on kuitenkin se ihmisparka, joka eksyy tarkastelemaan tämän instanssin mielenliikkeitä kansalaisille tarkoitetulla sivustolla.

Salamyhkäinen kapulakieli uuvuttaa sinnikkäimmänkin veron perintää tutkivan maksajan. Tosin on pakko tunnustaa ,sivusto on looginen ja hakutoiminnoiltaan selkeä. Lisäksi saamme ihailla Suomen verotuskäytäntöä useilla eri kielillä.

Harmittavaa on myös eksyä sivuille joilla on linkkejä. Useimmiten niistä pääsee sivuille joilla on linkkejä, joilta pääsee sivuille joilla on..........

Vannoutunutta nettieläjää uuvuttavat sekalainen mainostajien kirjo, joilta kohta yksikään sivu ei voi välttyä, pelottavinta on löytää asiansa pienellä präntillä kymmenien pomppivien, vilkkuvien tai muuten vaan itseään tykö tekevien mainosten seasta. Utelias kun olen, voisin kertoa mitä ihmeellisimmistä tieteen "saavutuksista" samppanja pullon laskuvarjoista aina aivoaalto generaattoriin. On varmaan turhaa kertoa kuinka joskus tarkkaankin mitoitettu työaika valuu hukkaan ihmetellessä näitä, melkein ilmaisia ja ilman tätä et voi elää, namiskuukkeleita.


Jos Netti viidakossa haluaa pärjätä on hyvä osata ainakin englantia. Hyötyohjelmistoja ja ohjeita on toki löydettävissä helposti suomeksikin, mutta jossain vaiheessa on pakko kerätä onneton minänsä, (varsinkin jos jotain haluaa oppia) ja logata itsensä users only sivuille.

Ensimmäisen paniikkikohtaukseni siivittämänä, kyse oli muistaakseni SQL.n lataamisesta, päätin äkkiä ottaa ohjelmistoon englannin kielen. Nyt koneellani on muutakin kuin kerran kuukaudessa ilmaantuva raportti koulutuksista yhdysvalloissa, sun muuta aiheeseen liittyvää. Voin vakuuttaa että sähköpostiin ilmestyvä kirje muistutti jonkun aikaa hyvin ikävällä tavalla osaamattomuudestani. (Itse ohjelmisto kun jäi sillä kertaa saamatta)

Asian etenemistä silloin vaikeutti myöskin sivuston monimutkaisuus, SQL sivusto on täynnä SQL asiaa. Liian paljon SQL:ää liian äkkiä.


Yhteenvetona huonoista sivuista voin vain kertoa ettei sivuston suunnittelu käyttäjäystävälliseksi ole helppoa. Sivuston sekavuus voi olla monien eri osatekijöiden summa. Kielellinen ilmaisu, tavoitteeseen pääsy (eli asian löytyminen) voi olla työlästä liiallisen kerrostuneisuuden takia, asian hukkuminen krääsään ja sivun suunnittelu niin että pääasiat löytyvät helposti, teettävät varmasti työtä suunnittelijalle. Myöskin ottaisin huomioon värityksen, tekstin koon ......... ja paljon muuta.


http://www.vero.fi/

http://koti.mbnet.fi/olska/olinkit.html ( tämä sivusto ei vastaa täysin tarkoittamaani, mutta ajatus on sama)

http://www.mysql.com/






Keskitytäänpä sitten tarjonnan parempaan osuuteen. Kuten todettiin edellisessä, sivusto on osiensa summa. Valitettavasti esittelyyn joutuu luonteenlaatuni heikkous – kuvat. Arviointi voitaisiin tehdä objektiivisemminkin, kokonaisuutta ajatellen, mutta kyseisessä sivustossa toimii melkein kaikki. Sen lisäksi että se on toinen toistaan ihastuttavampia kuvia täynnä, sitä päivitetään sopivin aikavälein. Loogisuus, helppous ja nopeus ovat tietokoneen käyttäjän avainsanoja, siinäkään suhteessa sivustossa ei ole moittimista. Sivun pohjaväritys voisi olla eri, ja kontrasti värien käytössä suurenpi. Lisäksi joskus hämää aktiivisen osan värin muuttuminen ( miltei pohjavärin kaltainen) eli löydetään asia sitten vasta kun hiiri osuu vahingossa päälle.

http://fantasyartdesign.com/3dgallery/a-digital/01pictures-3d.htm





Tietokoneen hyötykäyttö vaatii ohjelmistoja, apuohjelmistoja, virus torjuntaa ja skannerointia. Jos luettelisin kaikki ohjelmistot, mitä koneellani on, tästä kirjoitelmasta tulisi pitkä kuin nälkävuodesta. Niinpä tyydynkin esittelemään sivuston jossa ei ole mitään ylimääräistä, toimii kuin tauti ja on selkeä. Sivusto pitää sisällään monta hyödyllistä linkkiä suoraan sinne minne on tarkoitus mennä, luettelon ja esittelyn hyötyohjelmasta, ja mikä parasta ohjelmistot ovat joko avoimella lähdekoodilla tai kokeiluun ilmaiseksi. Sivuston on tehnyt nörtti, tai sellaiseksi opiskeleva ja kysymyksessä on kotisivu.


http://koti.mbnet.fi/jjhs/softaa.html



Toisten tekemiä sivuja on helppo arvostella, kysymyksessä taitaa kuitenkin olla melko pitkälti se mihin on itse tottunut, oppinut ja mistä pitää. Kielitaito ja yleensäkin netin salojen tutkiminen saa minut ihastumaan yhä monimutkaisempiinkin kokonaisuuksiin. Aloittelevaa käyttäjää sivustojen monimutkaisuus ja logiikka saattaa ihmetyttää ja hämmästyttää, mutta jos asiaan on kiinnostusta tässäkin viidakossa selviää kun jaksaa yrittää, ja yrittää..........ja yrittää.




Silliä kermavaahdolla tarjoili : Henna

 

Syyllisyys

Ihmiset tekevät mitä tekevät, tietäen sen mitä tietävät. On ihan samantekevää, teetkö
sinä heille syyllisen olon – paitsi että se pilaa sinun elämäsi.

Asiat ovat niin kuin ovat.

 

Jos hurrikaani nostaa tulvaveden kellariisi,
sanotko: "En ikinä anna säälle anteeksi?"
Jos lokki kakkaa päällesi, pahastutko lokille?
Miksi siis loukkaantua ihmisille?

 

Meitä ei ole tarkoitettu hallitsemaan ihmisiä
sen enempää kuin sadetta tai lokkejakaan.
Maailmankaikkeuden toiminta ei perustu
syyllisyyteen ja syyttämiseen - syyllisyys
ja syyttäminen ovat ihmisten keksintöä.

 

-Andrew Matthews




Bandwidth Speed Test   Paljoako koneesi kulkee, wa? testi on ilmainen